Taxus baccata als medicijn tegen kanker

Een taxushaag staan erg mooi in de tuin als bijvoorbeeld een erfscheiding. Maar wist u dat de taxus ook een medicijn bevat tegen kanker?

Giftige Taxus baccata gebruikt als medicijn tegen kanker

taxusDe meest voorkomende vorm van kanker bij mannen is prostaatkanker. Wanneer deze zich in een vroege fase bevindt valt deze goed te opereren. Ook bestraling kan helpen. Chemotherapie heeft nare bijverschijnselen. Er wordt op verschillende universiteiten onderzoek gedaan naar de werkzame stof baccatine. Deze stof bevindt zich in de taxus baccata en dan vooral in de jonge naalden. De naalden van de taxus zijn giftig voor mens en dier. Maar in de geneeskunde wordt dit gif intussen ingezet op zieke cellen te vernietigen. Baccatine wordt na een chemische bewerking omgezet in het actieve bestanddeel van 'Taxol'. Wetenschappelijke experimenten hebben tot de aanmaak van de variant 'Taxotere' geleid. Er bestaat al een middel tegen kanker wat gemaakt is van de taxusbast, maar een medicijn van de naalden van de taxus zal op bepaalde gebieden geweldig zijn.

Ervaringen met de Taxus baccata als medicijn

Er zijn inmiddels al experimenten gedaan met 'Taxotere', de werkzame stof uit de taxusnaalden. De uitslagen tonen aan dat de tumorpijn duidelijk minder is. De ziekte wordt door taxotere afgeremd. Het is nog niet zo dat prostaatkanker in een vergevorderd stadium genezen kan worden, maar patienten die het 'taxusmedicijn' krijgen, leven langer met minder pijn.

Voor meer informatie kunt u onderstaande links bezoeken.

1vandaaghttp://www.eenvandaag.nl/binnenland/52416/snoeiafval_taxus_nuttig_voor_kankermedicijn

http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/3679821/2014/06/27/Snoeiafval-taxushaag-in-trek-als-medicijn-tegen-kanker.dhtml

Er zijn geen producten in deze categorie.