Taxus baccata kopen

Een Taxus baccata kopen is een goed keuze wanneer je besluit om een haag te vormen rondom de tuin of bij wijze van afscheiding tussen bepaalde delen in de tuin. Er zijn enkele voordelen te noemen die deze plantensoort onderscheidt van andere planten en die mogelijk in overweging kunnen worden genomen voor haagvorming.

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • Taxus baccata 50-60 cm
  De Taxus baccata, de venijnboom, is erg sierlijk door zijn platte geveerde naaldstand. Wanneer de venijnboom niet of weinig wordt gesnoeid, zal hij uitgroeien tot een brede boom. Deze kan wel tien meter hoog worden. Omdat de Taxus baccata langzaam groeit zijn ze in verhouding duurder in aanschaf dan..
  Excl. BTW: €4,67 €5,09
 • Taxus baccata 60-80 cm
  De Taxus baccata is een goede plant om een wintergroene haag mee te maken. Een andere benaming voor deze plant is de 'venijnboom'. De Taxus baccata is namelijk gevaarlijk voor kinderen en dieren als zij van de planten eten. De Taxus baccata uitermate geschikt voor het creëren van een haag. De haag b..
  Excl. BTW: €6,13 €6,68
 • Taxus baccata 80-100 cm
  De Venijnboom, zo wordt de Taxus baccata ook wel genoemd is erg sierlijk door zijn platte geveerde naaldstand. Deze boom kan hij uitgroeien tot een hoge en brede boom waneer hij niet of weinig wordt gesnoeid. Deze kan wel tien meter hoog worden. De Taxus baccata groeit langzaam. De Taxus baccata is ..
  Excl. BTW: €8,02 €8,74
 • Taxus baccata 100-125 cm
  Taxus baccata, de venijnboom, is zeer geschikt voor een snoeivorm. Hij is erg sierlijk door zijn platte geveerde naaldstand. Wanneer de venijnboom niet wordt gesnoeid, zal hij uitgroeien tot een brede boom van wel tien meter hoog. De sierwaarde van de taxus is hoog. Hij is een van de meest donkergro..
  Excl. BTW: €10,61 €11,57
 • Taxus baccata 125-150 cm
  Taxus baccata is de bekende Taxus die veel voor wintergroene hagen wordt aangeplant. De Taxus baccata is een langzaamgroeiende plant. Omdat de Taxus baccata langzaam groeit zijn ze in verhouding duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld een snelgroeiende conifeer zoals een Thuja occidentalis Brabant. De ..
  Excl. BTW: €25,94 €28,28
 • Taxus baccata 150-175 cm
  We hechten veel waarde aan een haagplant als de Taxus baccata. Dit heeft te maken met al de goede eigenschappen van de Taxus baccata. Deze plant is uitermate geschikt voor het aanplanten van een mooie volle en dichte haag die heel erg veel privacy biedt omdat je er niet doorheen kan kijken. De Taxus..
  Excl. BTW: €33,02 €35,99
 • Taxus baccata 175-200 cm
  Een haag van Taxus baccata is misschien wel de mooiste haag die in de winter groen blijft. De Taxus baccata kan zowel in de zon geplant worden als in de schaduw. Het beste groeit de plant op een plaats in de halfschaduw. De Taxus baccata staat het liefst op goed gedraineerde grond. De bloei vindt pl..
  Excl. BTW: €44,81 €48,84
 • Taxus baccata 200-225 cm
  De Taxus baccata is een groenblijvende boom. De soorten die het meest wordt toegepast om hagen te maken is de Taxus baccata. De Taxus baccata is een trage groeier en kan makkelijk honderden jaren oud worden. De Taxus baccata groeit het beste op vochthoudende en kalkhoudende bodem. De Taxus baccata b..
  Excl. BTW: €62,55 €68,18

Voordelen van een Taxus baccata kopen

De Taxus baccata is een inheemse plantensoort, waardoor deze in alle grondsoorten kan gedijen. Ondanks dat de taxus vaak iets duurder is in aanschaf doordat de plant langzaam groeiend is, zorgt deze trage groei er eveneens voor dat de plant gemakkelijker in goede vorm is te snoeien. De haagvorming kan zo beter gecontroleerd en bijgehouden worden. Daarnaast zijn de zachte, puntige naalden wintergroen, waardoor je ook in de wintermaanden kunt rekenen op een volle, dichtbegroeide haag. Bovendien kan de Taxus baccata snoei heel goed verdragen, waarbij het zelfs mogelijk is om de boom tot op het hout terug te snoeien, indien dit nodig blijkt. Zeker bij een oude haag kan een dergelijke verjonging snoei de groei volledig terugbrengen.

Aandachtspunten bij aanschaf

Zorg er bij het planten van een Taxus baccata wel voor dat de grond kalkhoudend en voldoende waterdoorlatend is. De aarde moet niet te nattig blijven, al dient deze in de eerste maanden na het planten wel voldoende vochtig gehouden te worden. Je kunt een Taxus baccata kopen en thuis laten bezorgen eenvoudig via onze website. Wij bezorgen door heel Nederland en al onze Taxus worden jaarlijks ondersneden in september en 2 keer per jaar gesnoeid. Zo ben je verzekerd van een goede kwaliteit. Een ander aandachtspunt bij de aanschaf van dit type plant zijn de concurrerende prijzen. Doordat het een kostbare plant is, verschilt het nog weleens hoeveel je moet betalen per plant om een mooie haag te kunnen realiseren. Bij Taxuswinkel streven we naar een nette prijs voor topkwaliteit Taxus.