Taxus baccata

Een taxus kan ongesnoeid wel 12-20 meter hoog worden. Taxus baccata (de venijnboom) is een conifeer uit de taxus familie en behoort toe tot de luxe haagplanten. Het is een sierlijke haagplant maar ook als solitaire plant een versiering voor uw tuin. De taxus baccata is een zeer oude plant van wel honderden zo niet duizenden jaren oud. De taxus blijft altijd groen en is 1 van de meest donkergroen gekleurde bomen.

Telefonisch advies ma. t/m vrij. 07.00 - 21.30 en za. van 07.00 tot 18.00 uur

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • Taxus baccata 40-60 cm
  De Taxus baccata, de venijnboom, is erg sierlijk door zijn platte geveerde naaldstand. Wanneer de venijnboom niet of weinig wordt gesnoeid, zal hij uitgroeien tot een brede boom. Deze kan wel tien meter hoog worden. Omdat de Taxus baccata langzaam groeit zijn ze in verhouding duurder in aanschaf dan..
  Excl. BTW: €7,29 €7,95
 • Taxus baccata 60-80 cm
  De Taxus baccata is een goede plant om een wintergroene haag mee te maken. Een andere benaming voor deze plant is de 'venijnboom'. De Taxus baccata is namelijk gevaarlijk voor kinderen en dieren als zij van de planten eten. De Taxus baccata uitermate geschikt voor het creëren van een haag. De haag b..
  Excl. BTW: €9,13 €9,95
 • Taxus baccata 80-100 cm
  De Venijnboom, zo wordt de Taxus baccata ook wel genoemd is erg sierlijk door zijn platte geveerde naaldstand. Deze boom kan hij uitgroeien tot een hoge en brede boom waneer hij niet of weinig wordt gesnoeid. Deze kan wel tien meter hoog worden. De Taxus baccata groeit langzaam. De Taxus baccata is ..
  Excl. BTW: €13,72 €14,95
 • Taxus baccata 100-125 cm
  Taxus baccata, de venijnboom, is zeer geschikt voor een snoeivorm. Hij is erg sierlijk door zijn platte geveerde naaldstand. Wanneer de venijnboom niet wordt gesnoeid, zal hij uitgroeien tot een brede boom van wel tien meter hoog. De sierwaarde van de taxus is hoog. Hij is een van de meest donkergro..
  Excl. BTW: €24,31 €26,50
 • Taxus baccata 125-150 cm
  Taxus baccata is de bekende Taxus die veel voor wintergroene hagen wordt aangeplant. De Taxus baccata is een langzaamgroeiende plant. Omdat de Taxus baccata langzaam groeit zijn ze in verhouding duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld een snelgroeiende conifeer zoals een Thuja occidentalis Brabant. De ..
  Excl. BTW: €42,16 €45,95
 • Taxus baccata 150-175 cm
  We hechten veel waarde aan een haagplant als de Taxus baccata. Dit heeft te maken met al de goede eigenschappen van de Taxus baccata. Deze plant is uitermate geschikt voor het aanplanten van een mooie volle en dichte haag die heel erg veel privacy biedt omdat je er niet doorheen kan kijken. De Taxus..
  Excl. BTW: €70,18 €76,50
 • Taxus baccata 175-200 cm
  Een haag van Taxus baccata is misschien wel de mooiste haag die in de winter groen blijft. De Taxus baccata kan zowel in de zon geplant worden als in de schaduw. Het beste groeit de plant op een plaats in de halfschaduw. De Taxus baccata staat het liefst op goed gedraineerde grond. De bloei vindt pl..
  Excl. BTW: €91,70 €99,95
 • Taxus baccata 200-225 cm
  De Taxus baccata is een groenblijvende boom. De soorten die het meest wordt toegepast om hagen te maken is de Taxus baccata. De Taxus baccata is een trage groeier en kan makkelijk honderden jaren oud worden. De Taxus baccata groeit het beste op vochthoudende en kalkhoudende bodem. De Taxus baccata b..
  Excl. BTW: €95,37 €103,95

Verzorging van de Taxus baccata

Het is aan te raden de taxus baccata 2 keer per jaar te snoeien. De eerste keer in juni vlak na de eerste groei en de tweede keer in september om de taxus haag qua structuur weer netjes te maken. Het snoeien niet bij te zonnig weer doen want dan kunnen de naaldjes van de taxus baccata verbranden. Gebruik voor bemesting een zachtwerkende organische meststof. Bij voorkeur DCM organische meststof 2 keer per jaar. 1 x in het voorjaar (april/mei) en 1 keer medio september.

Taxus baccata bestellen

Wij leveren de taxus baccata van oktober t/m april. Buiten deze periode gaat er bij ons geen taxus baccata uit de grond. U kunt hier meer over lezen op de pagina aankoop advies. Via de webshop kunt u eenvoudig uw taxus baccata bestellen en thuis laten bezorgen. Het is tevens mogelijk om uw bestelling af te halen bij ons op de kwekerij. Vragen over de taxus baccata? Neem contact met ons op.