Taxus snoeien

De Taxus moet gesnoeid worden om een goede groei te garanderen. Een Taxus dient bij voorkeur in een lichte puntvorm gesnoeid te worden. Zorg dat de Taxus van onderen breder is dan van boven. Zo kan het zonlicht overal de Taxus bereiken en groeit de plant gelijkmatig.

Een Taxushaag snoeien

Hoewel de Taxus baccata een langzame groeier is, moet deze toch worden gesnoeid voor een betere groei. Wanneer de haag net geplant is moeten alleen de zijkant worden gesnoeid. De bovenkant van de Taxushaag kan doorgroeien tot het de gewenste hoogte heeft bereikt. Hierna kan de Taxushaag op hoogte worden gehouden door deze mee te snoeien met de zijkanten. Het snoeien dient te gebeuren in juni en daarna in september nog een keer. Hierdoor blijft de Taxushaag in vorm.

Het terugsnoeien van een oude Taxus

Een Taxus kan in tegenstelling tot andere wintergroene coniferen wél tot op het kale hout worden teruggeknipt. Wanneer de Taxus helemaal is teruggeknipt, krijgt deze nieuwe takken en is de haag weer volledig dichtgegroeid in drie jaar. Deze manier van snoeien is toe te passen wanneer een plant of haag te breed is geworden. De dikkere takken zijn te snoeien met een takkenschaar of een snoeischaar.

Er zijn geen producten in deze categorie.