Taxus media 'Hicksii'

De Taxus media 'Hicksii' is net als de Baccata zeer geschikt als haag. Met de Taxus media 'Hicksii' is een mooi, dicht haag te creeen. Niet alleen als haag is hij geschikt, ook als solitair is het een mooie plant om te zien. Omdat de groei van de plant opgaand is en er rode besjes aan de plant groeien, is het een plaatje om deze mooie plant in je tuin te hebben. In de winter is en blijft de plant groen. De maximale hoogte die deze taxus na tientallen jaren zal krijgen is 4 meter.

Telefonisch advies ma. t/m vrij. 07.00 - 21.30 en za. van 07.00 tot 18.00 uur

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • Taxus media 'Hicksii' 40-60 cm
  Een zuilvormig groeiende conifeer met sterk omhoog gerichte takken. Deze Taxus media 'Hickscii' heeft vrij grote, platte en groene naalden die aan lichtgroene takken groeien. Deze plant kan groeien in de zon, maar groeit ook uitstekend in de lichte schaduw. De Taxus media 'Hicksii' is uitermate gesc..
  Excl. BTW: €8,12 €8,85
 • Taxus media 'Hicksii' 60-80 cm
  De Taxus media ‘Hicksii’ heeft een brede zuilvorm en wordt veel toegepast in hagen. Hij is mooi donkergroen van kleur. Hij groeit wat minder hard en hij is meer winterhard dan de Taxus baccata die ook veel voorkomt. De bladeren zijn donkergroen. De Taxus media 'Hicksii' verdraagt een temperatuur tot..
  Excl. BTW: €6,13 €6,68
 • Taxus m. 'Hicksii' 80-100 cm
  De Taxus media 'Hicksii' is een mooie taxus. Hij heeft moiie donkergroene bladeren. Deze plant is uitermate geschikt voor het maken van een zichtdichte haag. Deze Taxus media 'Hicksii' blijft ook in de winter groen. Aan privacy dus geen gebrek, ook in de winter niet. Deze plant mag als haag niet gro..
  Excl. BTW: €9,20 €10,03
 • Taxus media 'Hicksii' 100-125 cm
  De Taxus media 'Hicksii' groeit wat minder hard dan de veelvoorkomende Taxus baccata. Tevens is de Taxus media 'Hicksii' winterharder dan de Taxus baccata. De Taxus media 'Hicksii' kan heel goed gebruikt worden om een haag te crëeren. De Taxus media ‘Hicksii’ heeft mooie donkergroene naalden en kan ..
  Excl. BTW: €10,14 €11,05

De eigenschappen van de Taxus media 'Hicksii'

De Taxus media 'Hicksii' heeft bepaalde eigenschappen waardoor deze plant te onderscheiden is van de andere soorten Taxussen.

 • Donkergroen blad,
 • Crèmekleurige bloemen
 • Winterhard
 • Wintergroen

De bloeiwijze die erg onopvallend is wordt gevolgd door ovale vruchten met een rode kleur. De zaden en naalden van de Taxus media 'Hicksii' zijn giftig.

De Taxus media 'Hicksii' vers vanaf de kwekerij

Op de kwekerij wordt ervoor gezorgd dat de Taxus media 'Hicksii' een vaste kluit met veel haarwortels krijgt. Dit is een gevolg van het regelmatig ondersnijden van de planten. Het grote voordeel hiervan is dat de Taxus media 'Hicksii' makkelijker zal aanslaan op een nieuwe ondergrond. Ook wordt onze taxus regelmatig gesnoeid zodat de plant mooi compact wordt en deze plant een lange levensduur heeft.