Taxus kopen

Een Taxus kopen is een goede keuze als je zoekt naar een boom die je kunt gebruiken voor haagvorming. Taxus bomen zijn namelijk een soort coniferen. Ze groeien relatief traag, maar kunnen zeer oud worden. Ze kenmerken zich door hun puntige, donkergroene, lange naalden. Ook in de wintermaanden zullen ze hun naalden behouden, waardoor ze het hele jaar een volle begroeiing geven. Met name hierdoor lenen ze zich uitstekend voor haagvorming. Voor dit doeleinde worden ze dan ook veelvuldig aangeschaft.

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • Taxus baccata 50-60 cm
  De Taxus baccata, de venijnboom, is erg sierlijk door zijn platte geveerde naaldstand. Wanneer de venijnboom niet of weinig wordt gesnoeid, zal hij uitgroeien tot een brede boom. Deze kan wel tien meter hoog worden. Omdat de Taxus baccata langzaam groeit zijn ze in verhouding duurder in aanschaf dan..
  Excl. BTW: €4,67 €5,09
 • Taxus media 'Hicksii' 50-60 cm
  Een zuilvormig groeiende conifeer met sterk omhoog gerichte takken. Deze Taxus media 'Hickscii' heeft vrij grote, platte en groene naalden die aan lichtgroene takken groeien. Deze plant kan groeien in de zon, maar groeit ook uitstekend in de lichte schaduw. De Taxus media 'Hicksii' is uitermate gesc..
  Excl. BTW: €4,95 €5,40
 • Taxus baccata 60-80 cm
  De Taxus baccata is een goede plant om een wintergroene haag mee te maken. Een andere benaming voor deze plant is de 'venijnboom'. De Taxus baccata is namelijk gevaarlijk voor kinderen en dieren als zij van de planten eten. De Taxus baccata uitermate geschikt voor het creëren van een haag. De haag b..
  Excl. BTW: €6,13 €6,68
 • Taxus media 'Hicksii' 60-80 cm
  De Taxus media ‘Hicksii’ heeft een brede zuilvorm en wordt veel toegepast in hagen. Hij is mooi donkergroen van kleur. Hij groeit wat minder hard en hij is meer winterhard dan de Taxus baccata die ook veel voorkomt. De bladeren zijn donkergroen. De Taxus media 'Hicksii' verdraagt een temperatuur tot..
  Excl. BTW: €6,13 €6,68
 • Taxus baccata 80-100 cm
  De Venijnboom, zo wordt de Taxus baccata ook wel genoemd is erg sierlijk door zijn platte geveerde naaldstand. Deze boom kan hij uitgroeien tot een hoge en brede boom waneer hij niet of weinig wordt gesnoeid. Deze kan wel tien meter hoog worden. De Taxus baccata groeit langzaam. De Taxus baccata is ..
  Excl. BTW: €8,02 €8,74
 • Taxus m. 'Hicksii' 80-100 cm
  De Taxus media 'Hicksii' is een mooie taxus. Hij heeft moiie donkergroene bladeren. Deze plant is uitermate geschikt voor het maken van een zichtdichte haag. Deze Taxus media 'Hicksii' blijft ook in de winter groen. Aan privacy dus geen gebrek, ook in de winter niet. Deze plant mag als haag niet gro..
  Excl. BTW: €9,20 €10,03
 • Taxus baccata 100-125 cm
  Taxus baccata, de venijnboom, is zeer geschikt voor een snoeivorm. Hij is erg sierlijk door zijn platte geveerde naaldstand. Wanneer de venijnboom niet wordt gesnoeid, zal hij uitgroeien tot een brede boom van wel tien meter hoog. De sierwaarde van de taxus is hoog. Hij is een van de meest donkergro..
  Excl. BTW: €10,61 €11,57
 • Taxus media 'Hicksii' 100-125 cm
  De Taxus media 'Hicksii' groeit wat minder hard dan de veelvoorkomende Taxus baccata. Tevens is de Taxus media 'Hicksii' winterharder dan de Taxus baccata. De Taxus media 'Hicksii' kan heel goed gebruikt worden om een haag te crëeren. De Taxus media ‘Hicksii’ heeft mooie donkergroene naalden en kan ..
  Excl. BTW: €10,14 €11,05
 • Taxus baccata 125-150 cm
  Taxus baccata is de bekende Taxus die veel voor wintergroene hagen wordt aangeplant. De Taxus baccata is een langzaamgroeiende plant. Omdat de Taxus baccata langzaam groeit zijn ze in verhouding duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld een snelgroeiende conifeer zoals een Thuja occidentalis Brabant. De ..
  Excl. BTW: €25,94 €28,28

Online een taxus kopen

Tegenwoordig hoef je niet meer gelijk naar een tuincentrum toe wanneer je een taxus wilt aanschaffen. Een taxus kopen gaat net zo gemakkelijk via het internet, aangezien deze bomen ook online worden aangeboden. Je kunt hier kiezen uit bomen met verschillende afmetingen. Nadat je een keuze hebt gemaakt, kunnen de bomen moeiteloos bij je thuis worden afgeleverd, waarna je deze kunt gaan planten.

Planten van taxushaag

Om na aanschaf een zo mooi mogelijk, dichtbegroeide haag te realiseren, is het belangrijk te weten hoe deze het beste kan worden geplant. Voor een brede taxushaag plant je twee rijen om en om. Ga hierbij uit van drie planten per strekkende meter en een afstand van vijftig centimeter tussen de rijen zelf. De taxus gedijt goed in volle zon of halfschaduw. Schep eerst een geul van vijftig centimeter diep en maak hierbij de grond goed los. Lavakorrels zorgen ervoor dat de grond niet te nat blijft. Gebruik daarnaast een bodem verbeterend middel om de aarde te voeden. Plaats vervolgens de bomen op de juiste afstand en sluit de geul met de uitgegraven grond. De Taxus moet met name de eerste maanden na het planten goed vochtig en eveneens onkruidvrij gehouden worden. Knip de haag in de juiste vorm door de takjes op eenzelfde lengte bij te snoeien. Bijmesting gebeurt van april tot augustus.